A nőnapon a szex megtagadására szólítja fel a Femen nevű ukrán feminista szervezet a nőket a férfisovinizmus elleni tiltakozásul. „Minden ukrán nőt szexbojkottra szólítunk, mert a férfiak hozzászoktak, hogy a nőnapon a virág és az ajándékok átadása után a szerelem éjszakája várja őket. Elegünk van abból, hogy örüljünk a soros köszöntésnek, és azt gondoljuk, hogy szeretnek és ajnároznak bennünket" – nyilatkozta Anna Hocul, az ukrán feminista mozgalom vezetője. Az aktivista közölte: véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy a nők engedik kizsákmányolni magukat, hiszen március 8. a „női jogvédelem napja" is a férfisovinizmus ünnepévé változott. Ennek az lett a következménye, hogy ma Európában minden negyedik prostituált ukrán nemzetiségű – állítják az ukrán feministák, akik szerint honfitársnőiket naponta molesztálják a munkahelyeiken, s a 450 fős kijevi parlament tagjainak is csak mindössze nyolc százaléka nő.
Szevasz múzsa! Olvasgatom ezt a honlapot meg ismerkedek a feminizmussal, de ezt nem értem, hogy a feminizmusnak mi köze a háborúhoz? Miért nem támogatják az asszonyok a férjüket a nehézségekben? Mért kell ellenük dolgozni?
Elolvastam 1-2 hozzászólást is, tiszta röhej, hogy alföldi melegségét is belekeverik. Na, meg éljen a politikamentes művészet!!! Ha az általam -alant- felvázolt plakátot tették volna ki (ami egyébként következhetne a Lüszisztraté tartalmából, lényegéből), akkor persze nem tiltakozás, hanem nyálcsorgatás lenne.
:-))) Jajj, nagyon randa..., de szerintem ez sokkal jobb így, mintha - mondjuk - egy bozontos vagy fazonírozott puncit rajzoltak volna, aminek a bejáratát egy ragtapasszal vagy bármivel letapasztották volna, s ami "ezt le kell tépni, fel kell szabadítani" érzetét váltotta volna ki. Hogy mi az üzenete? - a f...(ranc) tudja, nekem az első az volt, túl azon, hogy hűűű de rusnya, hogy ha büntiben vannak (bár lennének) a háborúskodó hímek, és a szex velük ezen oknál fogva megtagadva, használjuk ezt - amíg kemény a cukor, s aztán szépen el is nyalogathatjuk... a felfalatás/kasztrálás cukormázban, habosbabosan :-)
"Kenyában szexsztrájkot hirdettek az asszonyok. Megelégelték a káoszt, amibe az ország került, és így próbálnak nyomást gyakorolni a férfiakra. A sztrájk időtartama egy hét, és több női szervezet összefogásáról van szó. Az elnök és a miniszterelnök felesége is a tiltakozók között van."
Élnek még Lüszisztraté utódai?!
Ha más módszerekkel is, másképp, s a férfiakkal összefogva?!
Friderikusz egyre többet feszegeti a polgárháború kérdését, vannak optimistább és pesszimistább vélemények.
Tegnap a Bódis Kriszta is nyilatkozott. De még mindig nagyon kevés a nő!!! Apolitikusak vagyunk vagy kivárunk, vagy k...k...k...(nem tudok németül) konyha, gyerek, templom.
Elnézést, ha provokálok: direkt van :-)))