tök régi hsz-ről kérdezek, hátha. nekem diva cupom van, befelé szuper, használni csúcs, de kifelé nem egyszerű. van kipróbált technikátok? vagy csak használjam majd rájövök? ez a "benyúl-becsippent" dolog nem megy nekem. ti most akkor ezt hogy? köszi!
ez jó téma, de nem akarok senkit kiábrándítani, az ilyen "lelki okok miatt görcsölsz" megállapításokat - ha jól emlékszem - a nőiesség elfogadását tanító (nőitesttudat-oktató) emberek is tesznek. hadd ne mondjak nevet. szerintem ezzel a "magadnak okozod" frázist a világon bármire lehet használni és szokták is.
muhaha, én mindig úgy tartottam, hogy az ilyen menzesz alatti görcsök és hasonló pszichoszomatikus tünetek nem azért vannak, mert a nő képtelen elfogadni a saját nőiességét, hanem azért, mert a nő képtelen elfogadni a társadalom által ráerőszakolt nőszerepeket. és akkor azt mondják, hogy majd elmúlik a fájdalom, ha befogod a pofád, kussban maradsz, és "elfogadod a nőiességedet". a nagy büdös francokat. majd ha megváltozik a társadalom, és élhető nőszerepeket kell megélnünk, és kapunk lehetőségeket, és nem vagyunk beskatulyázva mindenféle hülye konvencióba, akkor majd "elfogadjuk a nőiességünket".
ez a pszichoszomatikus hülyeség kb. olyan, mintha egy éhező afrikai gyereknek azt mondaná a g8, hogy azért éhezel, mert alultáplált vagy, békülj ki az alultápláltságoddal, és akkor minden jó lesz. miközben a probléma megoldása az éhező gyerek megetetése, és a fejlődő országok államadósságának elengedése lenne. zseniális logika, persze, az áldozatot hibáztatni azért, ami történt vele, és nem pedig a társadalmat, hogy engedi létrejönni a bántalmazó szituációt.
Köszönöm a sok választ, néhány napig nem tudtam lenni!:P
Nem is gondoltam volna hogy ennyi hasznos tanácsot kapok!
Az igazat megvallva, én jobban akarom mint a párom, de majd a zuhanyzós technikával élni fogok!
jesszus. persze, a görcsök ettől vannak. mert semmi különös nem történik az emberen belül, a vér az csak úgy elkezd jönni, ártalmatlanul.
mondjuk én ki voltam sokáig békülve a menzeszemmel - anyám minden erőfeszítése ellenére, aki azzal készített fel, hogy rettenetes, szörnyű dolog, olyankor az ember aztán semmit nem csinálhat, ami jó, se úszás, se semmi, se napozás, blablabla, mindezt úgy, hogy nem emlékszem, hogy őt konkrétan különösebben megviselte volna -, aztán jött az endometriózisom, na hát az kurvára fáj. tízes skálán olyan tízes. tényleg. a 75 mg-os diclofenac úgy-ahogy segít. azóta gyógyteákkal kikúráltam magam, vagy szinten tartom, nem tudom, melyik, de ismét élhető életem van menzesz alatt is.
Szerintem is az, mert egyszer én is beleolvastam egy könyvébe, ahol pont ezt taglalta. Kb. három mondatig jutottam el, aztán becsuktam. Van egy másik kérdésem, de azt a kötetlen topikban teszem fel.
"nem vagyok kibékülve a nőiességemmel, és ezért vannak a görcseim is" - tán az idióta Thorwald Dethlefsent olvasta ez az okos barátod? Ő írja azt, hogy aki nem fogadja el a nőiséggel járó passzivitást, az görcsöl. (De asszem erről már volt e helyütt szó korábban.)
hallohallo,
egy barátom szerint az a bajom, hogy nem vagyok kibékülve a nőiességemmel, és ezért vannak a görcseim is. Mondtam, hogy végeztessen végbéltükrözést, aztán beszélgessünk a férfiasságáról. :D
Egyébként régebb nekem is volt kedvem hozzá, de kb. 1-2 éve nincs. Összebújni, simogatni bármikor. De szex nem kő. Nem a vért utálom, de nem tudom pontosan elmagyarázni, hogy mi bajom is van. :)
Erről az jutott eszembe, amit Germaine Greer ír egy egyébként általam kedvelt könyvben, A kasztrált nőben. Valami olyasmi, hogy ha elájulsz attól a gondolattól, hogy menzesz alatt odanyúlj, aztán lenyald az ujjad, akkor "még hosszú út áll előtted, kisanyám" (ez így szó szerint)
Nos, én nem értek egyet a "kemény csaj" e fokmárőjével, én nem vagyok ennek a "naturalista feminizmusnak" a híve. Ugyanúgy, ahogy a NANE szórólapján is említett, a "menstruációs ciklust ünneplő" feminista szubkultúrákkal sem tudok mit kezdeni. Ma jött meg, járni alig bírok, be kellett vennem egy jó káros gyógyszert, diklofenákot, mit ünnepeljek ezen?...
Szerintem mindenki cselekedjen a saját higiénia-igénye szerint. Attól még lehetek hiteles feminista, hogy pl. szex előtt megmosakszok, attól még elfogadhatom a partnerem, hogy ezt tőle is elvárom, (úgy rémlik, mintha erről is lett volna egyszer vita valamelyik topikban) illetve nem akarok a saját véremben aludni. (A férfinedv jó esetben az óvszerbe, megszakítás esetén máshova kerül, ahonnan egy zsebkendővel eltávolítható.)
Ne érts félre Recefice, nem állítom, hogy Te ezeket implikáltad a mondandódban, csak asszociáltam!