Egy 1835-ös divatmellékleten szembetűnő a női és a férfi ruházat közti különbség. A csupa csipkés, fodros nádszálkarcsúra fűzött hölgyet pici topánjából a szél is elfújja, s minden embermagasságú kiálló akadályban beakad. Valódi tere az otthon, tágas belsők mutatós dísze. A tollak, a fodrok, a buggyos ujjak a nők szexusára, játékos kedélyére, szeszélyességére utalnak, míg a megbízhatóságot, megfontoltságot tükröző férfi öltözete jóval zártabb. Kontrasztosabb színösszeállítású egyszerű vonalvezetésű ruhadarabjaiban sokkal könnyebben közlekedik, bárhol jár, övé a világ.
http://www.geographic.hu/index.php?act=kepgaleria&id=13513 Az Egyetemi Könyvtár gyűjteményének folyóirat-állományából a 19. századot és a 20. század első két évtizedét felölelő gazdag divat- és társadalomtörténeti kiállítást tárt a nagyközönség elé.
Ne floodolj ennyire kérlek... mindez elfért volna 1-2 beírásban is...
1, A testékszer és a tetkó nem azon múlik,hogy nekem tetszik-e vagy sem. Az ember bőre nem arra való,hogy lyuggassák! Az ember úgy néz ki embernek, ha természetes a bőre. Ennyi erővel, felsorakozhatnának mögéd azok az afrikai törzsek asszonyai is, akik fatányérokat tesznek az ajkukba...
2, Az elegancia nem egyenlő az öltönnyel, ezt a közhelyet igazán levetkőzhetné már a társadalom... Nagyon elegéns és férfias sok másik ruha, mégsem veszik komolyan...
3, Rondasági rangsort ne itt indítsunk,mert hosszú lenne. Ha tudok,nyitok ennek a témának két topicot, oda aztán mehet az osztás, kíméletlenül!!! :)
Jahahahhhajj volt olyan pasim, akinél Anyukám rámszólt indulás előtt, hogy ne öltözzek ki ilyen szépen, mert hülyén fogunk kinézni, és a kezembe nyomott egy nadrágot, egyszerű felsővel :S
Hát nem tudom, én szeretem, ha egy pasi elegáns, és ad az öltözködésre, de nekem elég egy szép anyagú fekete ing, vagy akinek illik a stílusához, zakó. Amikor exmunkahelyi vacsorára mentünk, expasimon (mennyi ex...) fehér ing volt, fekete bőrnacival, én meg voltam vele elégedve. :D
A rosszul öltöző pasik bajnokságát számomra az a haverunk nyerte, aki nyáron kopott együtteses pólóban (eddig nem olyan nagy a baj), rövidnadrágban, műanyag fürdőpapucsban ÉÉÉÉÉS zokniban állított be a törzshelyünkre (mint akit otthonról szalajtottak :P ). 2. helyezett a suhogó bőgatyáját selyemnadrágnak nevező, és azt kínai tornacipővel és 3 számmal nagyobb pólóval kombináló egyén. 3. helyezett minden, hatalmas, béna ÖVTÁSKÁT viselő pasi - ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ